Ademhalingstherapie /Fysiotherapie bij COPD


Ademhaling is een automatisch proces, maar door allerlei factoren kunnen er klachten ontstaan. Onze ademhalingstherapie richt zich op het normaliseren van ademhalingspatronen en het bevorderen van ontspanning.

Er staan een aantal aandachtspunten centraal in de behandeling:

  • Normaliseren van ademhalingspatronen: We werken samen met onze cliënten om bewustwording te creëren van hun ademhaling en om onregelmatige of oppervlakkige ademhalingen te normaliseren. Dit helpt bij het verminderen van spanning en stress in het lichaam.
  • Verbeteren van ademhalingscontrole: Door middel van specifieke technieken en oefeningen helpen we onze cliënten om controle te krijgen over hun ademhaling. Dit kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals kortademigheid en hyperventilatie.
  • Bevorderen van ontspanning: Een diepe, rustige ademhaling kan een krachtig middel zijn om ontspanning te bevorderen. Onze ademhalingstherapie omvat technieken die gericht zijn op het verminderen van spanning en het bevorderen van een gevoel van kalmte en welzijn.

Of u nu te maken heeft met ademhalingsproblemen, stressgerelateerde klachten of gewoon op zoek bent naar manieren om uw algehele welzijn te verbeteren, onze ademhalingstherapie kan u helpen om uw doelen te bereiken.

 

COPD

Wanneer je last hebt van je longen zoals bij COPD of astma merk je hier helaas veel van in je dagelijks leven. Door de benauwdheid gaat bewegen moeizamer en is de kans op afname van algehele uithoudingsvermogen en kracht groot. Fysiotherapie is er dan ook op gericht om ademhalingstechnieken aan te leren om de benauwdheid te verminderen, technieken om slijm op te hoesten. En het verbeteren van het uithoudingsvermogen en algehele kracht

De behandeling

Er komen verschillende onderdelen aan bod:

  • Ademhalingstechnieken.
  • Verbeteren van het uithoudingsvermogen.
  • Opbouwen van spierkracht en stabiliteit.

Wij hebben er in de praktijk voor gekozen om de revalidatie een op een sessies of in een kleine groep van twee personen. Dit heeft als voordeel dat er meer tijd is om te kijken hoe de training gaat en waar je tegenaan loopt.

Bij wij komt u terecht?

In de praktijk is Ingrid Hendrikse gespescialiseerd in COPD en Astma en is ze aangesloten bij het chronische zorgnet.

.

Bij wie kan ik terecht?

Ingrid Hendrikse - Fysio-Z
Ingrid Hendrikse

Fysiotherapeut, Oncologie, Acupuncturist, Praktijkeigenaar

Ingrid Hendrikse
Meer weten? Maak een afspraak.