Therapie in het water


Hydrotherapie, ook wel therapie in het water genoemd. Is een therapievorm waarbij we in een kleine groep oefeningen in het water doen, gericht op het verbeteren van de kracht in de armen, benen, romp en het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Het water is 1.30 m diep, daardoor worden de oefeningen lopend of staand uitgevoerd. Het water helpt om het bewegen makkelijker en/of zwaarder te maken, soms maken we gebruik van gewichtjes en drijfmiddelen. Het water is 30 graden en hierdoor heeft het ook een ontspannende werking, waardoor het bewegen wat normaal veel kracht of pijn geeft ineens veel makkelijker gaat. Er zijn op de donderdagochtend verschillende groepen en afhankelijk van uw hulpvraag (Wat wilt u bereiken?) wordt een groep samengesteld.

Hydrotherapie is geschikt voor mensen met:

  • Spier- en gewrichtsklachten
  • Orthopedische klachten bijvoorbeeld als onderdeel van de revalidatie na een knieoperatie
  • Aandoeningen aan het zenuwstelsel
  • Angst om te bewegen
  • Veel pijn tijdens het bewegen
  • Spanningsklachten

Laat onze therapeut uw helpen

U kunt hiervoor terecht bij Ingrid Hendrikse zij heeft zich door middel van de bijscholing gespecialiseerd in de hydrotherapie onder andere volgens de Halliwick methode. Momenteel wordt Ingrid Hendrikse met een 9,4 beoordeeld op www.zorgkaartnederland.nl.

De therapie vindt plaats op de donderdagmorgen van 09:45 uur tot 11:15 uur in het Lentebad. Adres: Lentemorgen 13 te Zevenaar.

Bij wie kan ik terecht?

Ingrid Hendrikse - Fysio-Z
Ingrid Hendrikse

Fysiotherapeut, Oncologie, Acupuncturist, Praktijkeigenaar

Ingrid Hendrikse
Meer weten? Maak een afspraak.