Wat is Oefentherapie Cesar?


Anne (52 jaar): "Na een dag werken op kantoor zijn mijn nek en schouders erg pijnlijk. Soms zo erg dat het zelfs doortrekt naar mijn voorhoofd en ik last krijg van hoofdpijn. Waar komen de klachten vandaan? En vooral hoe kom ik  er van af? De oefentherapeut heeft mij geleerd hoe ik een betere houding kan aannemen tijdens mijn bureauwerkzaamheden en heeft mij ontspannende oefeningen meegegeven die de spanning in mijn nek en schouders kunnen verminderen. De klachten zijn steeds minder en ik kom zonder hoofdpijn thuis na een dag werken".

 

Wat is Oefentherapie Cesar?

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Lichaamshouding, beweeggedrag en leefstijl staan voorop in een behandeling door de oefentherapeut.

Dagelijkse activiteiten als bukken, tullen, zitten en lopen worden onbewust uitgevoerd, maar de manier van deze handelingen is niet altijd optimaal waardoor klachten kunnen ontstaan.

Ik help u om bewust te worden van de dagelijkse handelingen en samen kijken we hoe we door middel van oefeningen deze kunnen optimaliseren om zo klachten te verminderen en te voorkomen. U kunt ook lichamelijke klachten krijgen door bepaalde aandoeningen of ziektes zoals bijvoorbeeld artrose of COPD, ook hierbij kan ik u helpen.

 

Met welke klachten kan ik terecht?

 • Houdingsgerelateerde klachten
 • Hoofdpijn en spanningsklachten
 • Arbeidsgerelateerde klachten
 • Rugklachten
 • Arm-, nek- en schouderklachten
 • Ademhalingsklachten
 • Motorische klachten
 • Heup-, knie- en voetklachten
 • Chronische aandoeningen
 • Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat
   

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij de eerste behandeling breng ik, aan de hand van een vraaggesprek en een onderzoek, de klachten en het houdings- en beweegpatroon in kaart. Hierna stellen we samen behandeldoelen en plannen op waarbij uw hulpvraag centraal staat.

De behandelingen worden ingevuld door een kort gesprekje om te evalueren hoe het gaat en door verschillende oefeningen. De oefeningen zullen tijdens de behandeling gedaan worden maar zullen ook door u thuis gedaan moeten worden om behandeldoelen zo snel mogelijk te bereiken.

 

Vergoedt mijn zorgverzekering de behandeling?

Bent u ouder dan 18 jaar dan wordt Oefentherapie Cesar vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering, bent u jonger dan 18 jaar dan wordt het vergoed vanuit de basisverzekering.

U kunt rechtstreeks bij mij terecht via DTO (directe toegang oefentherapie). Dit betekent dat u geen verwijzing van huisarts of medisch specialist nodig heeft en dus direct contact met mij op kunt nemen voor een afspraak.

Bij wie kan ik terecht?

Amber Thuss
Amber Thuss

Oefentherapeut Cesar

Amber Thuss
Meer weten? Maak een afspraak.