Wat is perfect Pilates?


Pilates is een oude trainingsmethode die is ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een methode om de onderrug te versterken en de buikspieren te trainen. Dit doet u door het bewust aanspannen van de dwarse buikspier, diepe rugspieren, bekkenbodem en het gebruiken van de ademhaling tijdens een oefening. Door deze spieren samen aan te spannen ontstaat het “Powerhouse”. U leert tijdens oefeningen uw onderrug te stabiliseren, waardoor u de rest van uw lichaam vrij kan bewegen. Belangrijk bij het uitvoeren van de oefeningen is;

  • concentratie
  • de beheersing van de oefening
  • het gebruik van de Powerhouse
  • de nauwkeurigheid van de uitvoering
  • de ademhaling

De oefeningen worden uitgevoerd op de mat of op een fitnessbal.

Lesopbouw

We beginnen met een ontspanningsoefeningen, daarna leert u bewust de dwarse buikspier aan te spannen. Vervolgens combineren we deze techniek in een oefening zodat u uw Powerhouse goed leert gebruiken. Tijdens de les traint u uw gehele lichaam. Door middel van verschillende oefeningen traint u de rechte en schuine buikspieren, rugspieren, beenspieren, nekspieren en armspieren. Alle oefeningen zijn aan te passen aan eventuele klachten. Zodat iedereen op zijn eigen niveau de les mee kan doen. De les wordt afgesloten met een cooling-down.

Voor wie?

Pilates is geschikt voor iedereen die zijn of haar spieren wil trainen, de houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil gaan voelen. Het is ook een doeltreffend middel om klachten te voorkomen.

Kleding

Tijdens de lessen is het dragen van soepele kleding aan te raden. Neem ook een handdoek en sokken mee.

Kosten?

De kosten voor 10 lessen zijn 85 euro. De lessen worden gegeven in groepen van maximaal 6 personen, zodat ik iedereen voldoende kan aansturen om de oefeningen goed uit te voeren.

Let op momenteel zijn er geen lessen om aan deel te nemen.

Bij wie kan ik terecht?

Ingrid Hendrikse - Fysio-Z
Ingrid Hendrikse

Fysiotherapeut, Oncologie, Acupuncturist, Praktijkeigenaar

Ingrid Hendrikse
Meer weten? Maak een afspraak.