Begeleiding en training tijdens een zwangerschap


ZwangerFit is de begeleiding en training van de vrouw tijdens haar zwangerschap, maar ook in de periode daarna. Het is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding, die eventuele klachten doet verminderen of voorkomen. Bij ZwangerFit ® staan gezelligheid, bewust actief bewegen en preventie centraal. In groepsvorm (6-8 personen) wordt er getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. De lessen bestaan uit training en theorielessen.

Tijdens de training is er speciale aandacht voor stabilisatie, coördinatie en spierversterking van het bekken, bekkenbodem en rug. Er is een lichte fitheid training ter verbetering van de conditie en er worden ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen gedaan. De theorielessen geven een waardevolle aanvulling op de actieve lessen. Aan bod komen de onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling. Deze theorie wordt vervolgens tijdens de training praktisch toegepast.

Een cursus ZwangerFit ® bestaat uit 10 lessen. Waarvan 5 lessen bestaan uit theorie- en actieve lessen en 5 lessen bestaan alleen uit actieve lessen.

Op welke tijden kan ik terecht?

  • Helaas draait de Zwangerfit momenteel niet. Bij zwangerschapsgerelateerde klachten kunt u contact opnemen met Margot Bus, bekkenfysiotherapeut. Ook wanneer u op zoek bent naar individuele oefeningen, tijdens de zwangerschap. 
Bij wie kan ik terecht?

Margot Bus - Fysio-Z
Margot Bus

Bekkenfysiotherapeut, Fysiotherapeut

Margot Bus
Meer weten? Maak een afspraak.