Over Fysio-Z


Bij Fysio-Z vindt u de zekerheid van meer dan 30 jaar fysiotherapie ervaring in Zevenaar. Onze, snel groeiende, praktijk is uitgelopen tot een multidisciplinair behandelcentrum waarbij u met uw klachten terecht kunt. We streven ernaar om u welkom en persoonlijk gehoord te laten voelen.

U wordt persoonlijk en verantwoord geholpen

Fysio-Z geeft fysiotherapie op maat. We spelen in op uiteenlopende klachten door het gebruik van de nieuwste methodieken en een veelzijdig aanbod van behandelmethodes. Onze fysiotherapeuten staan klaar voor iedereen van klein tot groot. We helpen u als u niet meer goed kunt of durft te bewegen, of wanneer u juist méér zou moeten bewegen.

Wij helpen u graag

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door middel van het stellen van vragen en een lichamelijk onderzoek. Vervolgens stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op. We maken bij onze behandelingen vaak gebruik van oefeningen en ter ondersteuning hiervan kunnen wij u veilig en verantwoord laten trainen met onze trainingsapparatuur.

Wij zijn deskundig op het gebied van houding en beweging. Onze fysiotherapeuten hebben allen een vierjarige HBO-opleiding fysiotherapie afgerond, aangevuld met vervolgopleidingen en cursussen. Wij adviseren, begeleiden en behandelen patiënten met uiteenlopende lichamelijke klachten. Dit doen wij op persoonlijke wijze. Onze visie beschouwt de mens als geheel, waarbij de lichamelijke klacht het startpunt van de behandeling is.

Komt u voor pijn en revalidatie?

U kunt bij ons terecht voor sportblessures, klachten door overbelasting, lichamelijke problemen als gevolg van een ongeval of ziekte, revalidatie na een operatie, pijnklachten door simpelweg een verkeerde beweging of omdat u een dagje ouder wordt. Ook kunnen wij u helpen te revalideren na een ongeval.

Wij helpen u graag


Ons team bestaat uit 9 fysiotherapeuten met elk een specialisme en 2 administratief medewerkers. Lees meer over het team door hieronder op de knop te klikken.

Wij komen de volgende vragen veel tegen

Kan je zomaar bij een fysiotherapeut terecht?

Sinds 1 januari 2006 hebben patiënten geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Hiermee is een behandeling voor fysiotherapie vrij toegankelijk. U kunt zich dus direct bij Fysio-Z aanmelden.

Wordt fysiotherapie vergoed?

De behandelingen voor volwassenen boven de 18 jaar worden vergoed door de zorgverzekeraar, voor zover u daarvoor aanvullend bent verzekerd. Het is daarom verstandig vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren naar het aantal behandelingen fysiotherapie dat u vergoed krijgt. Alle zorgverzekeraars hebben fysiotherapie in hun aanvullende pakket opgenomen. Voor kinderen tot 18 jaar worden er 18 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Voor patiënten met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische indicaties) vallen de eerste 20 behandelingen in de aanvullende verzekering en de overige behandelingen in de basisverzekering. Hiervoor geldt vaak een, door de zorgverzekeraar, vastgestelde periode.

Samenwerkingen