Danique van Haselen - Fysio-Z
Aanwezige dagen

Di // 8.00–18.00
Do // 8.00–12.30
Functie
Oefentherapeut Cesar
Opleiding(en)
Fysiotherapie i.o.
Over Danique van Haselen

Cliënt centraal

Ik ben de enige oefentherapeut binnen de praktijk. Toch nét iets anders dan fysiotherapeut! Met oefentherapie Cesar behandel ik klachten die hun oorsprong vinden in houdings- en beweeggedrag. Een bekend probleem is bijvoorbeeld nekklachten door een verkeerde houding. Ik kijk dan verder dan alleen die nek. Bij mij staat niet de klacht maar de cliënt centraal. Wie ben je? Wat past bij jou? Wat is je hulpvraag? Zo komen we samen tot een persoonlijk behandelplan.

“In elke vorm van zorg moet de cliënt centraal staan.”

In juni 2018 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Sinds januari 2019 werk ik bij Fysio-Z. Na mijn afstuderen ben ik vrijwel meteen gestart met mijn master geriatrie fysiotherapie. Heel interessant, vooral nu het de bedoeling is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Daar komt van alles bij kijken. Ik kan mensen bijvoorbeeld helpen met hun balans of angst om te vallen. En na een nieuwe knie of heup kunnen mensen ook baat hebben bij oefentherapie Cesar. Ik vind het belangrijk dat cliënten zelfredzaam zijn en blijven. Mee kunnen draaien in de maatschappij met een goede kwaliteit van leven.

Afwisseling
Dat ik mij specialiseer in geriatrie betekent niet dat ik mij alleen richt op ouderen. Ik houd van afwisseling in mijn werk. Ook pubers met een verkeerde houding kunnen bij mij terecht. Door hiermee aan de slag te gaan kunnen klachten in de toekomst voorkomen worden. En oefentherapie Cesar is ook heel geschikt voor het behandelen van spanningsklachten zoals hyperventilatie of spanningshoofdpijn.
Mijn inzet is 100%, van de cliënt vraag ik die inzet ook. Samen kunnen we mooie resultaten bereiken.

Disciplines

Oefentherapeut Cesar
100
Medical taping
100
Fysiotherapeute
50