- Fysio-Z
Aanwezige dagen

Maandag // 08:15–17:45
Dinsdag // 08:00–17:45
Woensdag // 08:00–17:45
Vrijdag // 08:00–17:00
Functie
MSc. Manueel Therapeut, MSc. Orofaciaal Therapeut i.o., Praktijkeigenaar
Opleiding(en)
SOMT Amersfoort, Fysiotherapie Hogeschool Arnhem Nijmegen
Over Dick Evers

Na het afronden van de opleiding sportmanagement voelde ik dat ik liever in de praktijk bezig ben dan dat ik op kantoor zit. Ik ben altijd een fanatiek voetballer geweest. Daardoor belandde ik ook meerdere keren met een blessure bij een fysiotherapeut. Daar ontstond mijn interesse in het vak. Het was dan ook een logische stap om de opleiding fysiotherapie te gaan volgen. In 2012 rondde ik mijn studie af. Daarna volgde een driejarige masteropleiding Manuele Therapie aan het SOMT in Amersfoort, waarbij ik me specialiseerde in wervelkolomgerelateerde klachten.

Sinds 2014 werk ik met veel plezier bij Fysio-Z en inmiddels ben ik mede eigenaar van de praktijk. Ik vind het erg belangrijk om mensen te behandelen zoals ik ook zelf behandeld zou willen worden: met aandacht en oog voor de persoon. De klachten waarmee patiënten binnenkomen, gaan vaak verder dan fysieke pijn. Als ik mijn werk goed doe, gaan mensen na elke behandeling met een beter gevoel naar huis.

 

Manuele- en fysiotherapie

Als manueel therapeut heb ik extra kennis van de werking van wervelkolom en gewrichten. Veel mensen denken bij wat ik doe al snel aan het ‘kraken’, maar dat is maar een klein onderdeel van manuele therapie. In de praktijk zie ik veel werkende mensen, van 18 tot 67 jaar. Klachten ontstaan door overbelasting in actieve beroepen, of juist door het dagelijks aannemen van een verkeerde houding in een zittend beroep. Ik bied zowel fysiotherapeutische- als manueel therapeutische behandelingen aan. De afwisseling tussen deze vormen van behandeling maakt het werk voor mij nog interessanter.

Een derde therapievorm die ik aanbied, is dry needling. Daarbij wordt met een naald in een gespannen spier, of triggerpoint, geprikt, zodat deze ontspant. Dit kan helpen bij sportblessures, of bij hoofdpijn die ontstaat door gespannen spieren.

 

Samen kwaliteit verbeteren

Naast mijn rol bij Fysio-Z ben ik bestuurslid van coöperatie Fysiocare Zuidoost Gelderland. Het doel van de coöperatie is het blijven verhogen van de kwaliteit van zorg binnen 28 praktijken in de regio. Aangesloten zorgverleners leren van en met elkaar. De inzichten die we samen opdoen, helpen ons om de zorg voor patiënten te kunnen verbeteren.  

Als mede eigenaar van Fysio-Z vind ik het belangrijk dat we zo veel mogelijk mensen met uiteenlopende klachten kunnen helpen. Ik ben er dan ook trots op dat binnen ons team verschillende specialisaties vertegenwoordigd zijn. Samen hebben we enorm veel kennis en kunde in huis. Dat maakt ons zorgaanbod zo compleet. En we blijven groeien, als specialisten en als team.

BIG-registratienummer: 29915763604

Disciplines

Fysiotherapie
100
Manuele Therapie
100
Orofaciale Therapie i.o.
100
Dry Needling
100
Medical Taping
100
Medische trainingstherapie (MTT)
100
ZorgKaartNederland (9,3)