- Fysio-Z
Aanwezige dagen

Maandag // 08:00–18:00
Dinsdag // 08:00–18:00
Woensdag // 08:00–18:00
Functie
Kinderfysiotherapeut, Fysiotherapeut
Opleiding(en)
MSc. Pediatric physical therapy
Over Ilse Geurds

Mijn werkdagen als kinderfysiotherapeut zijn altijd veelzijdig. ‘s Ochtends ben ik te vinden op (basis)scholen, waar ik kinderen in en buiten de klas begeleid. In de middag ben ik dan weer in de praktijk, of ga ik op huisbezoek om baby’s en kinderen tot twee jaar oud te behandelen.

Al jaren werk ik in Zevenaar als fysiotherapeut. Toen ik ging studeren, wilde ik het liefst kinderarts worden. Helaas werd ik voor die studie uitgeloot. Uiteindelijk heb ik toch mijn hart kunnen volgen: na mijn opleiding tot fysiotherapeut deed ik een vierjarige masteropleiding om me te specialiseren in kinderfysiotherapie. Nu werk ik dagelijks met kinderen, van zuigeling tot puber. Het is mijn uitdaging om kinderen in elke leeftijdsfase zo te begeleiden dat ze plezier krijgen in het oefenen en bewegen weer leuk wordt.

 

Begeleiding op school
Door mijn specialisatie op het gebied van fijn motorische problemen en schrijfproblemen werk ik veel samen met verschillende scholen in de omgeving. Als kinderen moeite hebben met (fijne) motoriek en bijvoorbeeld schrijven daardoor lastig is of pijn doet, wordt ik ingeschakeld. Samen met ouders en leerkracht stel ik een een plan op. Ik begeleid kinderen graag op school, in hun eigen omgeving. De kinderen hebben er vaak wel oren naar, want ze mogen dan even de klas uit om met mij te oefenen. Omdat de begeleiding op school plaatsvindt en leerkrachten daarbij betrokken worden, kunnen zij goed in de gaten houden hoe het kind vordert.

“Het is elke dag weer een feestje om kinderen spelenderwijs van klachten af te helpen. Als kinderen er plezier in hebben, krijg je ze in beweging.”

 

Behandelen van zuigelingen

Ik heb speciale belangstelling voor de zorg rondom baby’s met een sterke voorkeurshouding (asymmetrische zuigelingen) en te vroeg geboren kinderen (prematuur). Bij deze kleintjes kom ik bij voorkeur aan huis, om het hele gezin te begeleiden. Als ouders niet goed weten wat ze kunnen doen om hun kind te helpen, stel ik hen gerust. Met advies en de juiste ondersteuning, gaat het vaak al snel beter. Het is steeds weer mooi om te zien wat we kunnen bereiken als we samen aan de slag gaan.

 

Samen verschil maken

In elke situatie vindt ik samenwerken belangrijk. In de eerste plaats met het kind en de ouders, want zij moeten ook zelf in beweging komen. Daar doe ik mijn best voor. Daarnaast vind ik het erg leuk om samen met andere disciplines rondom het kind te overleggen zodat we als een team voor het kind (en ouders) kunnen werken. Binnen het gezondheidscentrum werk ik daarom samen met het Kinderteam Zevenaar, dat bestaat uit een kinderdietiste, logopediste en kinderpsycholoog/orthopedagoog.

Regelmatig verdiep ik me in nieuwe thema’s. Op dit moment is dat sensorische integratie, of met andere woorden, het verwerken van prikkels. Voor sommige kinderen is omgaan met prikkels lastig, waardoor ze moeite hebben met dagelijkse activiteiten. Ook die kinderen wil ik graag helpen het beste uit zichzelf te halen.

BIG-registratienummer: 69047629904

Disciplines

Algemeen Fysiotherapeut
100
Msc Kinderfysiotherapeut
100
ZorgKaartNederland (9,3)