- Fysio-Z
Aanwezige dagen

Maandag // 07:30–17:00
Dinsdag // 07:30–17:00
Woensdag // 07:30–12:00
Donderdag // 07:30–17:00
Functie
Fysiotherapeut, Oncologie, Acupuncturist, Praktijkeigenaar
Opleiding(en)
Hogeschool Utrecht, Qing Bai
Over Ingrid Hendrikse

In 2005 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool Utrecht. Na een paar waarnemingen ben ik bij Fysio-Z aan de slag gegaan. Hier voel ik me nog steeds op mijn plek. Bij Fysio-Z kan ik me op verschillende vlakken ontwikkelen. Tegelijk is er een goed evenwicht tussen het werk en mijn gezin. Dat is belangrijk voor mij.

Oncologie

In de praktijk zie ik veel mensen die behandeld worden voor kanker, of daarvan genezen verklaard zijn. Mensen die na een lang behandelproces herstellen, willen verder met hun leven. Weer aan het werk en terug naar de sportschool. Maar hoe doe je dat? Ik ondersteun hen bij het opbouwen van conditie.

Twee jaar geleden heb ik samen met een collega een oncologisch netwerk opgezet. Het is mijn wens om dat netwerk verder uit te breiden. Veel van mijn werk is gericht op palliatieve zorg; het begeleiden van mensen die niet meer beter zullen worden. Met de patiënt kijk ik hoe we pijn kunnen verminderen en het maximale uit de laatste fase van het leven kunnen halen.

Lichaam in balans

Als je goed in je vel zit, kan je lijf veel aan. Het is dan ook waardevol om te onderzoeken wat het nodig heeft. Waar liggen grenzen, wanneer raak je overbelast? Naast trainen zijn rust en herstel even belangrijk. In de Oosterse geneeskunde gelooft men dat klachten ontstaan als je lichaam of energiehuishouding uit evenwicht raakt. Ik ben naast fysiotherapeut ook opgeleid acupuncturist. In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in pijnbehandeling door acupunctuur. Dit is zeer effectief. Ook mensen met stressgerelateerde klachten behandel ik met acupunctuur.

“Ik geloof heel erg in het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Wanneer je dat aanspreekt, kan het lijf veel aan.”

Ondernemen

In 2009 heb ik mij ingekocht in de maatschap die Fysio-Z is. Sindsdien ben ik naast fysiotherapeut en acupuncturist ook ondernemer. Het is een geweldige uitdaging om naast het behandelen ook bezig te zijn met het reilen en zeilen van de praktijk.

Het zorgen voor medewerkers geeft veel voldoening. We hebben ons de laatste jaren ontwikkeld tot een heel compleet team. Iedereen heeft zijn specialisatie, maar we delen dezelfde visie op het bieden van goede zorg. We kijken verder dan de klacht, naar de persoon erachter, en vinden het belangrijk om de mensen die we behandelen te leren kennen. Samen met de patiënt kiezen we een passende behandeling, vanuit de juiste disciplines, voor het beste resultaat.

BIG-registratienummer: 69064149304

Disciplines

Algemeen Fysiotherapeut
100
Acupunctuur
100
Ademhaling en ontspanning
100
Medische trainingstherapie
100
ZorgKaartNederland (9,3)