- Fysio-Z
Aanwezige dagen

Dinsdag // 09:00–17:00
Woensdag // 08:00–17:00
Donderdag // 09:00–17:00
Functie
Bekkenfysiotherapeut, Fysiotherapeut
Opleiding(en)
Hogeschool Utrecht, SOMT
Over Margot Bus

In 2009 ben ik als bekkenfysiotherapeut bij Fysio-Z gaan werken. Nu, 11 jaar later, beoefen ik mijn vak hier nog steeds met evenveel plezier.

Na mijn afstuderen ben ik als fysiotherapeut aan het werk gegaan. Ik kwam toen veel in aanraking met bekkenfysiotherapie en dat wekte mijn interesse. Vervolgens heb ik een driejarige post-HBO studie aan het SOMT gevolgd om me te specialiseren.

 

Behandeling
Bij Fysio-Z help ik mannen en vrouwen van alle leeftijden met bekken- en bekkenbodemklachten. Bijvoorbeeld zwangere vrouwen met pijnklachten aan het bekken, of mannen die last hebben van urineverlies na een prostaatoperatie. Daarnaast ben ik aangesloten bij MS-zorg Nederland en behandel ik mensen met klachten die door de ziekte MS ontstaan. Met oefeningen die conditie, spierkracht en evenwicht verbeteren, kunnen we veel klachten goed tegengaan.

Wederzijds vertrouwen
In mijn werk vind ik het belangrijk om de mensen die ik behandel goed te leren kennen. Ik zorg er graag voor dat jij je op je gemak voelt. Het respecteren van jouw grenzen hoort daarbij. Inwendige behandeling kan een onderdeel van bekkenfysiotherapie zijn. Dan is het des te belangrijker dat er vertrouwen en openheid is tussen patiënt en therapeut. Het belang en de wensen van de patiënt staan altijd centraal, er gebeurt niets zonder instemming.

Contact met collega’s
Er zijn niet genoeg bekkenfysiotherapeuten. Misschien omdat de opleiding zwaar is: je ondergaat als student zelf ook veel onderzoeken. Bij veel praktijken is vraag naar een bekkenfysiotherapeut, maar ik zit bij Fysio-Z al jaren goed op mijn plek. Om contact te houden met andere bekkenfysiotherapeuten ben ik aangesloten bij het Intercollegiaal Overleg Fysiotherapeuten. Daar spreek ik zes keer per jaar andere bekkenfysiotherapeuten over ontwikkelingen en kan ik sparren met collega’s uit mijn beroepsgroep. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en bezoek ik congressen, om bij te blijven in mijn vak.

BIG-registratienummer: 69061448704

Disciplines

Algemene fysiotherapie
100
Bekkenfysiotherapie
100
ZorgKaartNederland (9,3)