- Fysio-Z
Aanwezige dagen

Maandag // 8.30–15.30
Woensdag // 8.30 –15.30
Functie
Kinderfysiotherapeut, Fysiotherapeut
Opleiding(en)
kinderfysiotherapeut
Over Paula Groeneveld

Paula Groeneveld

Voor ik bij Fysio-Z begon, werkte ik 12,5 jaar in ziekenhuis Rijnstate. Ik heb een achtergrond in de verpleegkunde en ben van daaruit de HBO bachelor fysiotherapie gaan doen. Als verpleegkundige heb je veel patiënten tegelijk onder je hoede. Dan lukt het niet altijd om elke patiënt de aandacht te geven die zij of hij voor je gevoel verdient. Als fysiotherapeut kan ik me tijdens elk consult focussen op de klacht van een specifieke patiënt, waardoor ik de individuele zorg kan verlenen die nodig is. Zo kan ik echt het verschil maken. 

Specialiseren in kinderfysiotherapie

In juni 2022 rond ik de masteropleiding kinderfysiotherapie af. Na zes jaar in de algemene fysiotherapie wilde ik me toch graag verdiepen. Daarbij wist ik altijd al dat ik graag met kinderen wilde werken. Binnen de fysiotherapie vind ik heel veel disciplines interessant. Maar als je alle kanten op wil, geeft dat ook onrust. Ook dat was een reden om me te specialiseren. Kinderfysiotherapeut Ilse van Fysio-Z heeft mij tijdens mijn studie onder haar hoede genomen. Ze is een fijn persoon om mee te werken en van te leren. Haar omgang met kinderen is heel mooi.

“Werken met kinderen vind ik zo leuk vanwege hun eerlijkheid en doorzettingsvermogen. Als je met ze aan de slag gaat doen ze keihard hun best.”

Een jaar geleden werd ik moeder van een zoontje. Dat heeft me geholpen in mijn leerproces en versterkt ook de band met de ouders van de kinderen die ik behandel. Hen wil ik zo goed mogelijk informeren en begeleiden in de zorg voor kun kind.

Werken met kinderen

Op dit moment behandel ik kinderen van alle leeftijden, van nul tot achttien jaar. Kinderen zijn van zichzelf nog heel puur en eerlijk. En ze werken enorm hard voor je. Zelfs als ze dertig keer vallen, proberen ze het gewoon nog een keer. Dat blijft bijzonder. Ik zie baby'tjes met een voorkeurshouding en kleuters met een motorische achterstand, maar bijvoorbeeld ook pubers met scoliose, sportgerelateerde klachten of overgewicht. Ook begeleid ik kinderen die moeite hebben met schrijven. Die zoek ik op school op om daar te helpen met de fijne motoriek. 

Blijven ontwikkelen

Binnen de kinderfysiotherapie is de variatie heel groot. Op termijn wil ik me wellicht weer verder specialiseren. Die ruimte om een richting te kiezen is er binnen Fysio-Z. Ik sluit niet uit dat ik nog een opleiding zal doen. Hoewel ik al een paar keer gedacht heb dat ik klaar ben met studeren, wil ik me toch steeds weer verdiepen in mijn vak. Je bent immers nooit uitgeleerd.

Disciplines

Er zijn nog geen disciplines aangemaakt.

ZorgKaartNederland (9,3)