- Fysio-Z
Aanwezige dagen

Dinsdag // 07:30–12:00
Dinsdag (Babberich) // 12:30–18:00
Woensdag // 07:30–12:00
Donderdag (Babberich) // 07:30–12:30
Donderdag // 14:00–18:00
Functie
Fysiotherapeut, Manueel Therapeut, Extended Scope Therapeut
Over Ron van Heerde

Het motto “leven is bewegen” past goed bij de fysiotherapie en de manuele therapie. Zelf ben ik tijdens het sporten ooit geblesseerd geraakt. Toen ik met mijn klachten naar een fysiotherapeut ging, is mijn interesse in het vak ontstaan. Daarop heb ik achtereenvolgens opleidingen fysiotherapie en manuele therapie gevolgd. Tijdens mijn master manuele therapie deed ik onderzoek naar hoofdpijn- en schouderklachten.

Om mijn kennis verder te verbreden volgde ik een studie aan het Spine and Joint Centre in Rotterdam en diverse cursussen. In 2015 maakte ik als een van de eersten in Nederland de opleiding Extended Scope Specialist af.

 

Extended Scope Specialist

Ik geloof sterk dat de beste zorg geboden kan worden als zorgprofessionals nauw samenwerken. De patiënt staat daarbij centraal. Samen kijken we hoe we uw klachten kunnen verminderen middels fysio- en manuele therapie. Wanneer klachten complex zijn, is vaak een bredere aanpak nodig. Dan zoek ik de samenwerking op met therapeuten die met een andere therapievorm kunnen bijdragen aan uw herstel. Dit is wat we bedoelen met ‘Extended Scope’. Ik ben ervan overtuigd dat deze vorm van samenwerken in de toekomst steeds belangrijker wordt om patiënten optimaal en dicht bij huis te kunnen behandelen. Daarom doe ik momenteel wetenschappelijk onderzoek naar interprofessioneel samenwerken en leren.

“Fysiotherapeutische zorg moet patiëntgericht zijn. Als zorgprofessionals optimaal samenwerken kunnen we patiënten dicht bij huis de beste behandeling bieden.”

 

Innovatieve zorg

Naast samenwerken en betrokkenheid is innovatie in mijn werk een belangrijk begrip. Zo biedt ik naast consults in de praktijk ook E-health consults aan. Via een online videogesprek kunnen patiënten mijn advies inwinnen.

Door onderzoek te doen en wetenschap in praktijk te brengen wil ik de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg blijven verbeteren. Als een van de oprichters van coöperatie Fysiocare Zuidoost Gelderland was ik verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid binnen de coöperatie. Ook ontwikkelden we een patiëntsysteem dat inmiddels door 26 praktijken in de regio wordt gebruikt. Praktijken zijn met dit systeem minder tijd kwijt aan de administratie, waardoor meer tijd overblijft voor het bieden van de beste zorg.

 

Klachten en behandeling

Mijn bijzondere interesse ligt bij verschillende vormen van hoofdpijn, duizeligheid, nekklachten, schouderklachten en wervelkolom gerelateerde klachten. Ik heb een ruime ervaring met liesklachten bij sporters en bekkenpijn tijdens of na de zwangerschap. Ook zie ik veel patiënten met klachten door inklemming van zenuwen, in bijvoorbeeld de schouder, elleboog, pols, nek of rug.

Als fanatiek wielrenner heb ik de opleiding Dynamische Fietspositiemeting gevolgd. Door middel van een analyse kan ik u helpen uw racefiets of mountainbike en fietsschoenen juist af te stellen. Een goede fietspositie zorgt ervoor dat klachten aan het bewegingsapparaat voorkomen worden en u optimaal kunt presteren.

BIG-registratienummer: 29033800004

Disciplines

Manuele therapie
100
Extended Scope Fysiotherapeut
100
Algemene Fysiotherapie
100
ZorgKaartNederland (9,3)