Fysiotherapie Algemeen

  • Kan je zomaar bij een fysiotherapeut terecht?
  • Wordt fysiotherapie vergoed?
Sinds 1 januari 2006 hebben patiënten geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Hiermee is een behandeling voor fysiotherapie vrij toegankelijk. U kunt zich dus direct bij Fysio-Z aanmelden.
De behandelingen voor volwassenen boven de 18 jaar worden vergoed door de zorgverzekeraar, voor zover u daarvoor aanvullend bent verzekerd. Alle zorgverzekeraars hebben fysiotherapie in hun aanvullende pakket opgenomen. Voor kinderen tot 18 jaar worden er 18 behandelingen vergoed en voor patiënten met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische indicaties) worden behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Bij chronische aandoeningen vallen de eerste 20 behandelingen in de aanvullende verzekering en de overige behandelingen voor een bepaalde periode in de basisverzekering.

Dry needling

  • Wat is een triggerpoint?
Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale druk pijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.