Visceraal therapie?


 

Wat is Viscerale therapie?

Visceraal betekent bindweefsel. Deze therapievorm valt onder de manuele (hand)therapie. Ons lichaam bestaat uit allerlei lagen. Zo heeft u een laag met spieren, bloedvaten, zenuwen en organen. Onderling verschillen ze in de mate van elasticiteit. Om ons lichaam te kunnen bewegen, moeten deze lagen langs elkaar kunnen bewegen. Vergelijk het met de lagen kleding die u aanheeft. Zouden deze kledinglagen niet over elkaar kunnen glijden, dan wordt het bewegen veel moeilijker. Zo is het ook in uw lichaam. Verglijdingen kunnen door een oorzaak van buiten verstoord of zelfs onmogelijk worden gemaakt. En zo kunnen er in het lichaam overal klachten ontstaan.

 

Met welke klachten kan ik terecht?

Voorbeelden van klachten die kunnen ontstaan en zeker in aanmerking komen voor viscerale therapie zijn:

  • Pijnklachten in het bewegingsapparaat
  • Buikklachten
  • Hoofdpijn, migraine, evenwichtsklachten en duizeligheid
  • Onverklaarbare klachten in het lichaam
  • Spanningsklachten

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Door een uitgebreid onderzoek kan ik vaststellen waar eventuele blokkades zich bevinden. Vervolgens pas ik manuele technieken toe. Deze aanrakingen zorgen ervoor dat de normale bewegelijkheid tussen de verschillende lagen in het lichaam wordt hersteld. Daardoor zullen op den duur uw klachten verdwijnen.

 

 

Vergoedt mijn zorgverzekering de behandeling?

De therapie valt onder alternatieve geneeswijze en wordt vaak ( in het) geheel of gedeeltelijk vergoed als u aanvullend verzekerd bent.

 

Bij wie kan ik terecht?

Leo van den Adel - Fysio-Z
Leo van den Adel

Fysiotherapeut, Craniosacraal- visceraaltherapeut, Praktijkeigenaar

Leo van den Adel
Meer weten? Maak een afspraak.