GLI (gecombineerde Leefstijl Interventie)


Roy Polman

Na een studie van Social Work aan de HU in Utrecht en een docentenopleiding aan de HAN in Nijmegen ben ik me vanaf 2014 gaan verdiepen in het vak van coaching. Vanuit opgedane kennis in opleidingen van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en Motiverende Gesprekvoering ben ik me gaan specialiseren in gedragsverandering. Met veel passie maak ik nu als coach mensen bewust van eigen gedrag en de maakbaarheid hiervan. Ik vind het erg leuk om mensen meer inzicht te geven in hun eigen gedrag en ik vind het enorm waardevol werk om mensen de beste keuzes te laten maken op het gebied van leefstijl. 

Samenwerking van Active Living met Fysio-Z
Sinds 2017 ben ik werkzaam als leefstijlcoach bij Active Living en heb ik met veel enthousiasme meer dan 500 mensen inmiddels mogen begeleiden in een jaar of meerjarige trajecten om stappen te zetten richting een vitaler persoon.  Sinds 2020 ben ik gecertificeerd ‘CooL’ coach en bied ik naast individuele trajecten ook groepssessies aan gericht op langdurig gewichtsverlies. In samenwerking met Fysio-Z wil ik mensen uit Zevenaar en omgeving graag helpen aan een zo vitaal als mogelijk leven en bieden we vanuit Therapie Gezondheidscentrum Sevenaer met enthousiasme het ‘CooL’ traject aan! 

Het ‘CooL’ programma
Sinds 2020 ben ik gecertificeerd ‘CooL’ coach en mag ik hiermee als zorgverlener 2 jarige coachtrajecten aanbieden die volledig gedekt worden vanuit de basiszorgverzekering.  CooL staat voor coaching op leefstijl en is een 2-jarig leefstijlprogramma. Het is één van de gecombineerde Leefstijlinterventies die bewezen effectief is om je leefstijl te veranderen. Naast één van deze criteria moet je voldoende motivatie hebben én een verwijsbrief van de huisarts. Voor Volwassenen met BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2 en voor volwassenen met BMI vanaf 30. De doelstelling is een gewichtsverlies van tenminste 5% – 10%. Het gaat daarbij om een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. De leefstijlcoach helpt je keuzes te maken om in actie te komen en concrete stappen te zetten naar jouw persoonlijke doel. Het CooL programma bestaat uit 8 individuele sessies en 16 groepssessies.

Kijk voor meer informatie over dit programma op https://activeliving.nl/cool/  

‘Kleine aanpassingen, groot effect’


Als leefstijlcoach ben ik degene die met jou gedurende het traject meerdere malen stil gaat staan bij jouw proces en jou een spiegel voorhoudt.  Als coach zou ik je stimuleren vooruit te kijken en laten denken in mogelijkheden. Door te werken aan kleine stapjes werk je tijdens een coachtraject aan stapjes die op lange termijn vol te houden zijn. 
Leefstijl coaching is altijd persoonlijk en zou daarom altijd gericht zijn op een individueel proces. Ieder persoon heeft te maken met een eigen situatie en met eigen gewoonten.  Als coach begeleid ik je graag in jouw eigen proces om te veranderen in de richting die jij wilt.  

‘Er is veel mogelijk in één maand tijd, nog meer mogelijk in één jaar tijd en nóg veel meer mogelijk in 2 jaar tijd. Bedenk eens wat jij nog kunt bereiken in de rest van jouw leven!’

 

Heb je een vraag neem dan gerust contact op!

Contact met Roy Polman;

Mailadres: roy.polman@activeliving.nl
Tel nr.: 0686864372