GLI (gecombineerde Leefstijl Interventie)


Vanuit ons Therapie Gezondheidscentrum Sevenaer bieden twee GLI programma’s aan om ook de mensen uit Zevenaar en omgeving te ondersteunen bij het veranderen van leefstijl om een zo vitaal mogelijk leven te creëren en onderhouden!

In 2023 hebben Alice Put & Suzanne Hustinx (Voeding & Dieet Plus), Emma Beijer (Fysio-Z) en Roy Polman (Active Living) hun handen inéén geslagen en bieden zij gezamenlijk het SLIMMER programma aan.

Voor wie is de GLI interessant?

Volwassenen met BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2 en voor volwassenen met BMI vanaf 30 kunnen met een verwijzing van de huisarts de GLI volledig vergoed krijgen via de zorgverzekering. De doelstelling van de GLI is een gewichtsverlies van tenminste 5% – 10%.

Wij bieden twee verschillende Gecombineerde Leefstijlinterventieprogramma's aan in Zevenaar. Beide programma’s zijn bewezen effectief:

  • Het ‘CooL’ programma (Alleen een leefstijlcoach) Bij deelname aan het CooL-programma heeft u twee jaar lang een persoonlijke leefstijlcoach tot uw beschikking. Daarnaast doet u in 16 groepssessies de benodigde kennis op om een optimale leefstijl te creëren. Het CooL-programma wordt uitgevoerd door één en dezelfde persoon, namelijk de leefstijlcoach. Naast dat er gekeken wordt naar voeding en beweging zijn andere aandachtspunten van het programma slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid met als doel de eigen regie pakken op uw gezondheid. Kijk voor meer informatie over dit programma hier.

 

  • Het SLIMMER Programma (combinatie van diëtist, een beweegtherapeut en een leefstijlcoach) Het SLIMMER programma legt veel nadruk op de twee pijlers bewegen en voeding. Een begeleidingsteam, dat bestaat uit een diëtist (Voeding en Dieet Plus), een fysiotherapeut (Fysio0Z) en een leefstijlcoach (Active Living), ondersteunt u bij het aanpassen van uw voedings- en beweegpatroon om een zo vitaal mogelijk leven te creëren en behouden. In de eerste 24 weken zult u wekelijks bij elkaar komen bij Fitnesscentrum Zevenaar om op uw eigen tempo en uw eigen niveau in beweging te komen en hier stappen in te maken. Daarna volgt een onderhoudsfase waarin u uw nieuwe beweeggedrag zelfstandig (of met de groep op eigen initiatief) voortzet en waarin het team blijft ondersteunen in het afvalproces. Wij stimuleren u om uw nieuwe gezonde gewoonten eigen te maken. Kijk voor meer informatie over dit programma op.

 

‘Kleine aanpassingen, groot effect –  Als leefstijlcoach ben ik degene die met jou gedurende het traject meerdere malen stil gaat staan bij jouw proces en jou een spiegel voorhoudt.  Als coach zal ik u stimuleren om vooruit te kijken en te denken in mogelijkheden. Door kleine stapjes te nemen, werken we samen aan langdurig resultaat op de lange termijn. Leefstijlcoaching is altijd persoonlijk en is daarom altijd gericht op een individueel proces. Ieder persoon heeft te maken met een eigen situatie en met eigen gewoonten.  

Als coach begeleid ik je graag in jouw eigen proces om te veranderen in de richting die jij wilt.

‘Er is veel mogelijk in één maand tijd, nog meer mogelijk in één jaar tijd en nóg veel meer mogelijk in 2 jaar tijd. Bedenk eens wat jij nog kunt bereiken in de rest van jouw leven!’