MS zorg multidisciplinair


Eva (38 jaar); Sinds een aantal maanden merk ik dat steeds vermoeider ben. Het lopen kost me meer moeite en dat maakt dat ik het minder doe. Om te voorkomen dat ik achteruit ga heb ik contact gezocht met Fysio-Z.

Het is voor iedereen belangrijk om regelmatig te bewegen. Maar door het wisselende beeld bij MS kan dit soms moeilijker gaan. Als fysiotherapeuten zijn we gespecialiseerd u hierin te begeleiden. We kijken samen wat uw doelen zijn, vaak is dat gericht op behoud van conditie, kracht, balans en zelfstandigheid. Maar denk ook aan spanning en pijnklachten, incontinentie klachten en vermoeidheid.

De therapie is gericht op het trainen van functionele problemen. Hiermee bedoel ik dat we de beenspieren trainen door een beweging die je dagelijks maakt bijvoorbeeld opstaan uit de stoel. Een belangrijk aandachtspunt is de balans en het trainen van uithoudingsvermogen. Vaak maak ik gebruik van de trainingsruimte in de praktijk. De mogelijkheid is er ook om te trainen in het water.

Wanneer door de MS de klachten toenemen en het niet meer mogelijk is om naar de praktijk te komen, is er ook de mogelijkheid dat ik bij u thuis kom.

Margot Bus

Als bekkenfysiotherapeut en fysiotherapeut aangesloten bij Ms zorg Nederland. Ze begeleidt mensen met klachten op het gebied van plassen, ontlasting en seksualiteit. Ook geeft ze trainingstherapie en fysiotherapie aan huis, voor vooral de wat lager belastbare MS-patiënt. We kijken hierbij samen veel naar grenzen en hoe je hiermee om moet gaan. Daarnaast proberen we natuurlijk middels oefentherapie verbetering en behoud van conditie, spierkracht, balans en zelfstandigheid te bewerkstelligen. 

Ingrid Hendrikse

Is als fysiotherapeut aangesloten bij MS zorg Nederland en begeleidt mensen in het behouden van kracht en uithoudingsvermogen. Hierbij maakt ze gebruik van functionele trainingsprincipes. Ook maakt ze veel gebruik van ademhalingsoefeningen en ontspanning. Naast fysiotherapeut is ze ook acupuncturist en kan veel voor u betekenen bij pijnklachten. Meer informatie vind u op hier.

Margot Bus en Ingrid Hendrikse hebben zich aangesloten bij MS zorg Nederland. In regio wordt twee keer per jaar een multidisciplinair (meerdere verschillende zorgverleners) bijeenkomst gehouden in Rijnstate. En is er jaarlijks een symposium rondom de nieuwste ontwikkelingen/onderzoeken rondom MS.

Binnen het Gezondheidscentrum Sevenaer is er een multidisciplinair team: MS-Zorg de Liemers gevestigd. Er is extra expertise aanwezig door specifieke cursussen die gevolgd zijn en er is een samenwerking aangegaan met elkaar om dit multidisciplinair aan te pakken. Onze samenwerkingspartners zijn:

  • Ergozorg handig; aangesloten bij MS zorg nederland
  • Voeding en Dieet plus;
  • Podotherapie Serree

Samenwerkingen